[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Parlamentului: „Va fi creat un grup de lucru privind îmbunătățire legislației electorale”
22 Februarie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat astăzi, în cadrul unor declarații de presă, după ședința Biroului permanent al Legislativului, că va fi creat un grup de lucru pentru a analiza propunerile de modificare și îmbunătățire a Codului Electoral și a legislației electorale, informează CURENTUL.

Andrian Candu a declarat că există un demers din partea societății civile privind crearea unui astfel de grup de lucru.

„Sunt și recomandările Curții Constituționale, dar și a observatorilor internaționali – toate vor fi luate în considerare. În acest grup de lucru, bineînțeles, vor participa și reprezentanții fracțiunilor parlamentare, dar și alți experți naționali și internaționali. Voi face demersurile necesare în așa fel încât într-o săptămână – două să fie organizată prima ședință și primele dezbateri la tot ceea ce înseamnă legislație electorală”, a precizat Candu.

Fiind întrebat despre ultimele discuții privind modificarea sistemului electoral de la cel proporțional la cel mixt, Andrian Candu a menționat că alegerile Președintelui au arătat că sunt deficiențe în sistemul electoral, iar deficiențele trebuie discutate.

„Nu e o discuție specifică pe un sistem electoral, pe circumscripții, că-i mixt sau actualul. În general, se propune o dezbatere mult mai largă, cu specialiști în domeniu despre care sunt necesitățile de îmbunătățire a legislației electorale. Să lăsăm experții să se expună pe marginea tuturor subiectelor și concluzia o vom vedea. Cu siguranță, trebuie ceva schimbat, fiindcă există careva carențe”, a conchis Candu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților