[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Parlamentului: „O justiție corectă, o politică economică și bugetar-fiscală consecventă sunt determinante pentru dezvoltare”
18 Noiembrie

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întâlnit, astăzi, cu Anna Lyberg, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Suediei în Republica Moldova, informează CURENTUL.

În cursul întrevederii, au fost discutate relațiile interparlamentare și agenda comună de cooperare dintre cele două țări.

S-a menționat că în perioada 2-4 decembrie 2019, la Chișinău se va desfășura vizita oficială a Președinților de Parlament din Statele Nordice și Baltice (NB8), care va fi un prilej bun de promovare a imaginii Republicii Moldova pe plan extern.

Oficialii au discutat și situația social-politică din țara noastră. Președintele Parlamentului a reiterat disponibilitatea fermă a autorităților moldovenești de a continua și accelera reformele, în special în domeniul justiției. „O justiție corectă, o politică economică și bugetar-fiscală consecventă și previzibilă sunt determinante pentru dezvoltare”, a subliniat Speakerul.

De asemenea, Președintele Parlamentului a dat asigurări că Moldova va continua să onoreze angajamentele asumate în fața partenerilor externi în cadrul acordurilor internaționale.

În altă ordine de idei, Zinaida Greceanîi și Anna Lyberg au abordat subiectul implicării femeilor în politică, pledând pentru activizarea dialogului pe platforma femeilor deputate.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților