[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în discuție cu moldovenii stabiliți în Austria: „Suntem în plin proces de reforme”
22 Noiembrie

În debutul vizitei oficiale la Viena, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o discuție cu moldovenii stabiliți în Austria. Cetățenii noștri s-au arătat interesați să afle despre progresele pe care le face Republica Moldova în realizarea recomandărilor din partea Comisiei Europene, dar și despre digitalizarea serviciilor publice. „Suntem în plin proces de reforme, astfel încât să putem iniția negocierile de aderare cât mai curând posibil”, a menționat șeful legislativului.

Discuțiile s-au referit și la grijile și preocupările cotidiene pentru țara noastră, cum ar fi lupta cu grupările criminale și dezinformarea, securitatea energetică și coruperea alegătorilor. Igor Grosu le-a spus că o prioritate a guvernării este să construiască instituții puternice, care să facă față tuturor povocărilor.

Un alt subiect de care au fost interesați conaționalii noștri a fost investițiile în energia regenerabilă. Participanții la discuție au vorbit și despre educație și proiecte culturale comune. „Cetățenii noștri aflați peste hotare știu ce înseamnă să fii parte din marea familie europeană, înseamnă democrație, pace și securitate, integritate academică, infrastructură modernă, economie puternică. Și toate acestea ne dorim și pentru cei de acasă. Doar printr-o implicare activă, indiferent dacă ești în țară sau peste hotare, vom reuși să schimbăm Moldova spre bine”, a fost mesajul transmis de Președintele Parlamentului la întâlnirea cu reprezentanții comunității de moldoveni din Austria.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Republica Austria, în perioada 21-23 noiembrie 2023, la invitația omologului său austriac.

53348130071_52cf7613d0_b

Inapoi la arhiva noutaților