[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Parlamentului a reacționat la apelul public lansat de mai multe ONG-uri
7 Martie

Mai multe ONG-uri au lansat un apel public adresat Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu privire la delegarea reprezentanților din partea organizațiilor neguvernamentale în grupul de lucru care va fi responsabil de elaborarea propunerilor de modificare a Codului electoral și a legislației conexe, iar șeful Legislativului a venit cu o reacție, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Andrian Candu a declarat că societatea civila a cerut mereu să dezbată împreună inițiativele până să ajungă proiecte supuse votului.

„Astăzi, anumite Ong-uri invitate la dezbateri, anunță că nu vor să discute o inițiativă care reflectă dorința a 80% din alegători. Eu, cred ca, acest proiect trebuie dezbătut public, ca cetățenii sa audă argumentele pro și contra”, a scris el.

Andrian Candu a menționat că, chiar dacă este de neînțeles, decizia anumitor ONG-uri, de a boicota discuțiile publice, va fi respectată.

„Însă proiectul va fi supus dezbaterilor publice, va fi prezentat cetățenilor, pentru că așa se procedează într-o societate democratică și exact aceasta au cerut anterior cei care astăzi anunță boicotarea discuțiilor. Și fac anunțul prin discursuri izbitor de asemănătoare cu cele ale anumitor partide politice”, a conchis Candu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților