[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele, la Minsk: „Am reiterat faptul că Președintele Republicii Serbia este așteptat cu drag în Moldova”
21 Iunie

În cadrul vizitei în Republica Belarus, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, astăzi, o întrevedere de lucru cu Președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić, care a sosit la Minsk pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, informează CURENTUL.

Într-o postare o rețea de socializare, Igor Dodon, a scris că a constatat cu satisfacție raporturile prietenoase dintre Moldova și Serbia, inclusiv la cel mai înalt nivel și și-a exprimat convingerea că întrevederea de astăzi va da un nou impuls relațiilor moldo-sârbe.

„Am menționat faptul că pe parcursul a 24 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, dialogul dintre țările noastre a cunoscut o dezvoltare dinamică practic în toate domeniile de interes comun. De asemenea, am subliniat faptul că contactele permanente între șefii de stat vor dinamiza raporturile comerciale și economice, potențialul cărora nu este valorificat la justa valoare. În context, am pledat pentru creșterea volumului schimburilor comerciale, inclusiv prin încurajarea cooperării dintre Camerele de Comerţ şi Industrie din Moldova și Serbia. Am confirmat poziția oficială a Republicii Moldova privind respectarea suveranității și integrității teritoriale a Serbiei. În context, am comunicat Președintelui Serbiei despre evoluția situației politice din Republica Moldova, subliniind faptul că consensul național între după forțe parlamentare cu diferite viziuni și susținerea de către partenerii externi, ne oferă șanse bune pentru menținerea stabilității și dezvoltarea durabilă a țării prin promovarea unei politici externe echilibrate. În finalul întrevederii, am reiterat faptul că Președintele Republicii Serbia este așteptat cu drag în Moldova și am lansat, în mod repetat, invitația de a efectua o vizită oficială în țara noastră în toamna anului curent”, a scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților