[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele, la discuții cu Bașcanul Găgăuziei. Iată ce decizii au fost luate!
9 Septembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, astăzi, o întrevedere cu Bașcanul Irina Vlah, în cadrul căreia au discutat mai multe chestiuni cu privire la dezvoltarea social-economică a UTA Găgăuzia, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, liderul autonomiei găgăuze l-a informat despre finalizarea lucrărilor de construcție a Complexului cultural-educațional de la Ciadîr-Lunga, edificat cu sprijinul Fundației „Haydar Aliyev” din Azerbaidjan.

„Complexul urmează să fie dat în exploatare la finele anului curent. La festivitatea de inaugurare este așteptat bunul prieten al țării noastre, Ilham Aliyev, Președintele Republicii Azerbaidjan. De asemenea, doamna Vlah a comunicat că partenerii noștri turci efectuează la Comrat lucrări de pregătire a unui teren pe care vor edifica un stadion nou. Pentru demararea lucrărilor de construcție, este nevoie de scutirea de taxe vamale a materialelor de construcție importate. Am menționat că la următoarea ședință a Parlamentului, fracțiunea Partidului Socialiștilor va propune un proiect de lege în acest sens pe care eu îl voi semna în termeni restrânși. Totodată, la 11 septembrie, va avea loc ședința Adunării Populare a Găgăuziei, în cadrul căreia va fi examinată chestiunea privind aprobarea structurii și componenței Comitetului Executiv al Autonomiei. Bașcanul Irina Vlah a venit cu inițiativa de a restabili Direcția principală administrare fiscală în componența Comitetului Executiv, lichidată anterior de guvernul Partidului Democrat. Am susținut această idee și am remarcat că voi negocia cu guvernul realizarea inițiativei respective”, a scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților