[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon: „Voi sprijini orice coaliție care va avea ca scop îmbunătățirea vieții oamenilor”
4 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că salută decizia adoptată de Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) de a iniția negocieri pentru crearea unei coaliții cu Partidul Democrat din Moldova (PDM), informează CURENTUL.

„Ca Președinte al Republicii Moldova voi sprijini orice coaliție care va avea ca scop îmbunătățirea vieții oamenilor. Am susținut deplin și coaliția anterioară între PSRM și Blocul ACUM, chiar dacă erau partide cu viziuni politice foarte diferite, însă am considerat și consider în continuare că pe primul plan trebuie puse interesele tuturor cetățenilor, trebuie să încetăm să divizăm țara pe criterii geopolitice false sau interese de partid”, scrie Dodon.

Totodată, Dodon susține: „Regret că liderii Blocului ACUM se luptă acum între ei care să candideze la prezidențiale, în loc să se concentreze pe problemele prioritare ale cetățenilor, sa meargă la dialog cu PSRM și să formeze o coaliție stabilă de guvernare”.

În același timp, șeful statului, face un apel la toate partidele parlamentare – „ca în activitatea lor să pună pe primul plan rezolvarea urgentă a problemelor cu care se confruntă cetățenii, nu rezolvarea unor interese de partid”.

„În cazul unui răspuns negativ dat eforturilor PSRM de a crea o majoritate politică stabilă, partidele care nu vor accepta dialogul din parlament sau vor bloca activitatea guvernului, urmează să-și asume în fața cetățenilor declanșarea alegerilor anticipate parlamentare, dar și efectele negative generate de criza politică și socială pe care o creează”, a conchis Dodon.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților