[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon: Vin cu un apel către partide și politicieni să manifeste maturitate politică în campania pentru turul doi
21 Octombrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că alegerile locale s-au desfășurat în mod liber și democratic, informează CURENTUL.

„Fapt care demonstrează că este o revenire la normalitate după mulți ani în care competiția electorală a fost grav afectată de metode incorecte practicate de anumite partide sau politicieni care încercau să decidă în locul cetățenilor. Sunt însă și lecții de învățat din alegerile recent încheiate, participarea redusă la vot trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică, un semnal că politicienii trebuie să se întoarcă la cetățeni, să muncească pentru ei și să obțină încrederea lor, inclusiv a celor care au ales să nu voteze ieri”, a scris Dodon, pe o rețea socială.

În același timp, el s-a referit la rezultatul socialiștilor în scrutin. „În ceea ce privește efectul politic al alegerilor, remarc rezultatul extraordinar obținut de PSRM în aceste alegeri, partidul pe care l-am creat nu cu foarte mulți ani în urmă și care, după ce recent a devenit cel mai reprezentativ partid din Parlament, ieri a confirmat oficial că este și cel mai puternic partid din țară, obținînd cea mai mare susținere politică la alegerile locale generale. Un rezultat foarte bun a înregistrat și pe Chișinău, unde și-a mărit numărul de mandate în Consiliul Municipal și a cîștigat detașat primul tur pentru alegerea primarului”, a comunicat Dodon.

Prin urmare, șeful statului s-a adresat partidelor din coaliția majoritară. „De asemenea, vin cu un apel către partide și politicieni să manifeste maturitate politică în campania pentru turul doi, să desfășoare o competiție electorală corectă, în spirit democratic, axată pe identificarea soluțiilor de rezolvare a problemelor cu care se confruntă cetățenii, nu pe atacuri la persoană. Greul pentru coaliția majoritară abia începe, iar pentru a putea îndeplini angajamentele asumate în Acordul pe care partidele componente l-au semnat, este nevoie să poată lucra în continuare împreună și după aceste alegeri”, a conchis Dodon.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților