[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon: Moldova trebuie să construiască relaţii echilibrate reciproc avantajoase atît cu Vestul, cît şi cu Estul
20 Septembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut astăzi, o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului Regatului Danemarcii, Pia Kjærsgaard, care se află în Republica Moldova cu o vizită oficială, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, au discutat mai multe aspecte cu privire de relaţiile bilaterale.

„Am menţionat că raporturile diplomatice dintre Moldova şi Danemarca au fost stabilite în anul 1992, fiind înregistrată o evoluție pozitivă a dialogului la nivel politic superior. În același timp, indicatorii înregistrați în domeniul comercial-economic sunt destul de modeşti: în primul semestru al anului curent, volumul schimbului comercial a constituit doar 7 mln. dolari, fiind, totuşi, atestată o creştere comparativ cu doi ani precedenți. Totodată, Moldova este interesată de investiții directe din Danemarca. De asemenea, în cadrul dialogului am discutat despre politica internă a Moldovei în contextul viitoarelor alegeri parlamentare. Referindu-mă la politica externă a ţării noastre, am menţionat că Moldova trebuie să construiască relaţii echilibrate reciproc avantajoase atît cu Vestul, cît şi cu Estul”, a scris Dodon.

Andriana Cheptine

 

Inapoi la arhiva noutaților