[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon: În procesul reglementării transnistrene, există o poziție unică între Președinție, Parlament și Guvern
27 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu Thomas Mayr Harting, Director Regional EEAS (Serviciul European de Acţiune Externă), care se află într-o vizită în Republica Moldova, informează CURENTUL.

La întrevedere a participat și Pirkka Tapiola, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Igor Dodon a spus că a salutat prezența oficialului european în țara noastră și disponibilitatea de a se vedea pentru a exprima abordările Preşedintelui asupra principalelor subiecte de politică internă şi externă.

„Am discutat despre situația politică din Republica Moldova. Am exprimat poziția mea personală cu privire la eventuala modificare a Codului Electoral cu privire la introducerea votului uninominal, menționând că la nivel de Președinție voi bloca această inițiativă în caz dacă aceasta va fi votată în Parlament. De asemenea, am discutat despre evoluția în procesul reglementării transnistrene. Am menționat că în acest context există o poziție unică între Președinție, Parlament și Guvern, abordarea fiind la pachet, având la bază protocolul de la Berlin”, a punctat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a declarat că a informat oficialul european că, pe data de 3-4 aprilie, la Chișinău, se va desfășura un eveniment internațional dedicat semnării Memorandumului de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică la care vor fi invitați reprezentanții Guvernului și ai corpului diplomatic.

„Reiterez, Moldova trebuie să aibă relații bune atât cu Estul, cât și cu Vestul”, a adăugat Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților