[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon: „Eu sper că aceste nedumeriri se vor finaliza odată cu campania. E vorba de show-uri politice”
20 Februarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că, în cazul în care se va încerca să-l mai suspende din funcție, va chema oamenii în stradă. Despre aceasta a dezvăluit în cadrul „Liniei directe”, fiind întrebat dacă a fost rechemat Ambasadorul RM în Federația Rusă, Andrei Neguță, informează CURENTUL.

Igor Dodon a menționat că este stranie situația cu Ambasadorul.

„Îi încriminează niște lucruri ce nu corespund realității. Este o persoană foarte profesionistă, o persoană care a fost Ambasador în Paris, Strasbourg, Moscova de câteva ori, și toți spun, și oponenții noștri politici, și cei care sunt împotriva noastră, care ne critică, că dl. Neguță este unul dintre cei mai buni lucrători diplomatici din toată rezerva de cadre din RM. De aceea, sunt ferm convins că mișcările care au loc în ultimul timp, în ceea ce ține de Ambasada RM în FR, sunt direct legate de alegerile parlamentare. Este o încercare de a face încă un pas, o acțiune antirusească, este o acțiune care nu corespunde interesului național, este o încercare de a face din nou jocul geopolitic și a plasa mesajele pe filiera geopolitică. Dl. Neguță este la Chișinău, hotărârea de Guvern privind rechemarea încă nu a fost luată, pentru că nu a avut loc ședința, dar, chiar dacă va fi astfel de hotărâre, eu nu voi semna decretul de rechemare. Am auzit unele declarații că ei vor încerca să meargă prin CC sau nu știu cum, eu am spus de câteva ori și mai repet încă odată, orice încercare de a merge pe filiera pe care s-a mers ultimii 2 ani, cu suspendări, noi mai mult nu putem să le acceptăm”, a precizat șeful statului.

Potrivit lui Dodon, până acum, când erau astfel de cazuri, și oamenii îl chemau și îl îndrumau să iasă în stradă, el le spunea că nu trebuie pentru că nu vrea destabilizare.

„Nu vreau asta nici acum, dar dacă vor mai încerca, eu voi chema lumea în stradă, vom merge și la CC, și la Parlament, și vom lua o poziție mai clară în acest sens. Eu sper că aceste nedumeriri se vor finaliza odată cu campania. E vorba de show-uri politice”, a precizat Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților