[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon: Eu rămân ferm că Moldova este un stat neutru
27 August

Cu ocazia marcării celei de-a 29-a aniversări a Independenței Republicii Moldova, șeful statului Igor Dodon, împreună cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Ion Chicu au depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate”, cât și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei, informează CURENTUL.

Igor Dodon s-a referit la cei 29 de ani: „Eu cred că noi în acești ani am avut diferite perioade, diferite provocări. Am avut rezultate, am avut perioade și mai dificile. În pofida tuturor greutăților, Republica Moldova și-a păstrat statalitatea, avem încă o problemă legată de reintegrarea țării. Cred că, aceasta este una din problemele de bază”.

Ce ține de armata străină pe teritoriul țării, Dodon a spus: „Eu rămân ferm că Moldova este un stat neutru și pe teritoriul țării noastre nu trebuie să existe trupe străine și acest lucru se va întâmpla”.

De cealaltă parte, Premierul Ion Chicu, susține că astăzi marcăm Ziua Independenței altfel. „Motivul este evident – întreaga omenire se confruntă cu o criză fără precedent generată de noul coronavirus. Prin eforturi angajate, Guvernul minimalizează efectele negative ale pandemiei pentru a salva vieți omenești. Suntem recunoscători medicilor, polițiștilor, dar și tuturor persoanelor dedicate, care luptă împotriva acestui virus”.

„Realizăm un șir de inițiative pentru a amortiza impactul devastator al pandemiei asupra economiei țării. Este îmbucurător să vedem că în pofida greutăților, aceste intervenții sunt susținute și de sectorul corporativ, de societatea civilă, de cetățeni și de partenerii noștri de dezvoltare. Ajutorul de care beneficiem din partea altor state este o mărturie a bunăvoinței de care ne bucurăm pe plan international”, a adăugat Chicu.

Șefia Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a susținut că cele aproape trei decenii de independență ne-au oferit mai multe lecții. „În primul rând, ele ne-au demonstrat că independența are un preț și că ea trebuie apărată zilnic, prin muncă și dragoste pentru țară”.

„Obiectivul de edificare a unei țări prospere cu cetățeni fericiți și mândri de statul lor devine mai dificil în condițiile crizei pandemiei globale. Sunt sigură că vom ieși învingători din această încercare și vom realiza cu succes toate inițiativele frumoase pe care le implementăm pentru dezvoltarea țării și pentru creșterea bunăstării cetățenilor”, a conchis Greceanîi.

received_628091171088671 received_309005056848577 received_804867063385362

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților