[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele: „De 10 zile avem un efort extraordinar depus de medici și de mulți funcționari din instituții care își fac datoria în condiții de risc”
17 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon afirmă că, „în aceste zile vorbim mult despre lucrurile complicate care se întâmplă pe fondul crizei pandemice, suntem bombardați cu știri alarmante de peste tot, dar e important să remarcăm și lucrurile pozitive care au loc”, informează CURENTUL.

„De 10 zile avem un efort extraordinar depus de medici și de mulți funcționari din instituțiile guvernamentale care își fac datoria în condiții de risc, tensiune și epuizare. Am vizitat acești medici, am discutat cu ei și mi-au spus că unul din lucrurile importante pe care le așteaptă este o mai mare responsabilitate din partea cetățenilor, care să-i ajute să facă față acestei crize”, menționează oficialul într-o postare pe Facebook.

Șeful statului a comunicat că se bucură să constate că începe să se vadă o creștere a spiritului civic, atât în ce privește respectarea regulilor, cât și în ceea ce privește spiritul de solidaritate, vedem oameni care ajută medicii, taximetriști care îi transportă gratuit la spitale, cetățeni care le duc alimente, companii care ajută și multe ale gesturi care mă fac să cred și mai mult în capacitatea poporului nostru de a depăși cu bine această criză pandemică mondială.

„Totodată, încă avem și cazuri de persoane care nu au înțeles ce responsabilitate are fiecare dintre noi în a preveni răspândirea coronavirusului, dar pe acest fundal de creștere a responsabilității civice vom putea să luptăm mai eficient și cu aceste cazuri.

Sprijinul civic valorează enorm nu doar pentru limitarea răspândirii virusului, dar este și un semn extraordinar de solidarizare cu personalul medical și cu toți cei implicați în lupta pentru ieșirea din această criză.

Autoritățile și toate instituțiile statului își continuă munca și eforturile, indiferent de condiții și provocări, iar pe cetățeni îi rugăm să stea acasă cât mai mult.

Prețuiți propria sănătate și a celor din jur. Suntem în condiția când binele nostru depinde de binele celorlalți și sper ca această morală și această lecție – să dorim binele celuilalt – va rămâne cu noi și după depășirea pandemiei”, a subliniat Dodon.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților