[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Comisiei Europene și Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate au ajuns la Chișinău
31 Mai
Ursula von der leyen, Președintele Comisiei Europene, împreună cu Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/Vicepreședintele Comisiei Europene au ajuns la Chișinău pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene, care va avea loc la 1 iunie.
Astăzi, 31 mai, președintele von der Leyen se va întâlni cu președinta Sandu și ulterior, vor susține o conferință de presă comună la ora 17:00. Mai târziu, Înaltul reprezentant Borrell va inaugura oficial noua misiune de parteneriat a Uniunii Europene în Moldova, împreună cu viceprim-ministrul/ministrul de externe Popescu și ministrul de interne, Ana Revenco. Apoi, în prezența ministrului moldovean al apărării, Anatolie Nosatîi, ÎR Borrell va înmâna oficial echipamentul nou livrat Forțelor Armate ale Republicii Moldova, finanțat în cadrul Instrumentului european pentru pace.
Cei doi oficiali au reiterat sprijinul necondiționat pentru parcursul european al Republicii Moldova.
Inapoi la arhiva noutaților