[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele cheamă deputații la discuții: „Trebuie să fac tot posibilul ca să nu ajungem la alegeri anticipate”
7 Noiembrie

După ședința fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Președintele țării, Igor Dodon, anunță că socialiștii sunt împotriva inițiativei Guvernului privind modificarea Legii procuraturii prin asumare de răspundere. Totodată, Dodon declară că se pregătește o moțiune de cenzură, informează CURENTUL.

„Colegii socialiști categoric nu acceptă promovarea unei inițiative care contravine Constituției, în opinia lor, dar contravine și acelor înțelegeri semnate de socialiști și Blocul ACUM”, a declarat Dodon.

„Am înțeles că, doamna Greceanîi vrea să convoace ședința Parlamentului pentru ziua de mâine, la ora 15.00”, a mai adăugat el.

În același timp, Dodon vine cu o invitație. „Mâine, la orele 10.00, în Parlamentul Republicii Moldova, voi avea discuții, în calitate de Președinte al țării, cu fracțiunea Partidului Socialiștilor. La ora 11.00 îi invit pentru discuții pe deputații fracțiunii PAS și la ora 12.00 îi invit pe deputații, nu miniștrii, fracțiunii DA. Eu consider că, în calitate de Președinte, trebuie să fac tot posibilul ca să nu ajungem la alegeri anticipate. Poate după aceea, ne vom întâlni toți împreună”, a spus Dodon.

La întrebarea privind șansele care sunt ca să fie înaintată o moțiune de cenzură, Dodon a spus: „Eu cred că, șansa e mare. Moțiunea se pregătește deja. Mâine va fi o decizie”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților