[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele CEC, despre când ar urma să aibă loc alegerile locale, având în vedere că abia s-au desfășurat parlamentarele
5 Martie

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, afirmă că mandatul aleșilor locali expiră la data de 14 iunie 2019 și că data alegerilor locale ordinare trebuie stabilită de Parlament cu cel puțin 60 de zile înainte de desfășurarea scrutinului, informează CURENTUL.

Șeful CEC a precizat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că în legislația națională nu este stipulat un termen care ar trebui să delimiteze cele două scrutine naționale: parlamentar și local.

„Nu este stabilit în legislație care ar fi termenul maxim de organizare a acestui scrutin. Este norma stabilită că data alegerilor trebuie stabilită de Parlament cu cel puțin 60 de zile până la desfășurarea alegerilor”, a declarat Russu, adăugând că „o careva perioadă de timp restrictivă sau dimpotrivă între organizarea scrutinului parlamentar și a celui local nu există”

„Sigur că trebuie să avem distanță din momentul validării mandatelor, o distanță de 60 de zile ca să începem organizarea următorului scrutin”, a explicat președinta CEC.

Alina Russu a precizat că alegerile locale generale nu pot fi organizate mai devreme de 14 iunie 2019, pentru că astfel vor fi scurtate mandatele aleșilor locali.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților