[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen și Președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar, au avut întâlniri cu șefa statului, Maia Sandu
16 Noiembrie

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen și Președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar, aflați în vizită oficială în Republica Moldova, au avut o întrevedere cu șeful statului, Maia Sandu, iar, ulterior, toți trei au susținut o conferință de presă, informează CURENTUL. 

Maia Sandu a declarat că vizita celor doi președinți „este un puternic semnal de sprijin a aspirațiilor noastre de a deveni parte a familiei europene”.

„Obiectivul nostru e ca Moldova să fie gata să adere la UE până în 2023. E unica șansa de a garanta pacea și prosperitatea pentru țara noastră. Drumul e plin de provocări, dar noi nu suntem singuri avem parteneri de nădejde”, menționat Președintele Republicii Moldova.

Alexander Van der Bellen a spus că, împreună cu Președintele Sloveniei, a venit la Chișinău pentru a arăta Moldovei solidaritate într-o situație geopolitică foarte complicată.

„Desigur că și Austria suferă din cauza consecințelor războiului din Ucraina, dar Moldova se confruntă cu probleme mai grave… Locul Republicii Moldova este într-o Europă mai mare”, a spus Președintele Austriei.

Nataša Pirc Musar a declarat că, Slovenia și Austria sunt angajate pentru o extindere mai largă a Uniunii Europene, or, ultima extindere a avut loc 10 ani în urmă, când la UE a aderat Croația. Totodată, ea a punctat că, între timp, Marea Britanie a părăsit UE.
„Personal cred sincer că locul Moldovei este în UE. Este demn de admirat ce a făcut doamna Sandu împreună cu colegii săi – lucrul acesta e confirmat de Raportul Comisiei Europene”, a conchis Președintele Sloveniei.
Precizăm că, în perioada 15-17 noiembrie, Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen și Președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar, se află în Republica Moldova într-o vizită de lucru. Cei doi șefi de stat au programate mai multe întâlniri.

Inapoi la arhiva noutaților