[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele AȘM – exclus din Comisia guvernamentală pentru reintegrarea țării. Cine se propune a veni în loc
11 Septembrie

Biroul politici de reintegrare își propune eliminarea din componența Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea țării a președintelui Academiei de Științe și includerea directorului Agenției Servicii Publice, transmite CURENTUL.

Potrivit notei informative a Biroului, decizia vine în contextul reorganizării Academiei de Științe și excluderea Președintelui AȘM din componența Guvernului.

Totodată, se propune ca directorul ASP să ocupe acest loc în cadrul Comisiei din motiv că ASP acordă un spectru larg de servicii inclusiv persoanelor fizice și juridice din regiunea transnistreană a R. Moldova.

Proiectul de modificare a Hotărârii prevede stabilirea nivelului de reprezentanță a autorităților în Comisia de selectare a proiectelor finanțate prin Programul activităților de reintegrare a țării, iar în baza acestor criterii componența nominală a Comisiei se va aproba pentru fiecare Program prin dispoziție a Premierului.

Astfel, în componența Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea țării fac parte: Premierul țării, viceprim-ministrul pentru reintegrare, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, ministrul Economiei și Infrastructurii, ministrul Finanțelor, ministrul Justiției, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Apărării, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Guvernatorul Găgăuziei, Procurorul General, directorul Serviciului de Informații și Securitate, directorul Centrului Național Anticorupție, directorul Agenției Servicii Publice, Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, șeful Biroului politici de reintegrare al Cancelariei de Stat și copreședintele Comisiei Unificate de Control din partea R. Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților