[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele: Am reiterat că reforma justiţiei, combaterea corupției și consolidarea instituțiilor democratice sunt în topul priorităților naționale
17 Septembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere de lucru cu Christian Danielsson, șeful Directoratului General pentru Vecinătate și Negocieri privind Extinderea în cadrul Comisiei Europene, care se află într-o vizită în Republica Moldova, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a menționat că au discutat despre agenda relațiilor între Moldova și UE și a mulțumit partenerilor europeni pentru atenția sporită și suportul constant acordat țării noastre.

„Am remarcat importanța întrevederilor cu oficialii Uniunii Europene ce au avut loc la începutul lunii septembrie la Bruxelles care au vizat diverse subiecte de interes comun. Am comunicat delegatului UE despre semnarea la 16 septembrie a Acordului politic privind obiectivele între fracțiunile parlamentare PSRM și ACUM, dar și între Guvernul, Președinția și Parlamentul. Reieșind din obiectivele stipulate în acest document, Republica Moldova își asumă angajamentul de a continua reformele necesare şi de a implementa prevederile Acordului de Asociere, care rămâne o prioritate pentru conducerea țării. Totodată, am reiterat că reforma justiţiei, combaterea corupției și consolidarea instituțiilor democratice sunt în topul priorităților naționale menite să sporească calitatea vieții cetățenilor noștri și să impulsioneze dezvoltarea economiei naționale”, a precizat Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților