[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele ales: „CC nu poate să ia o decizie din cauza oponenților politici”
6 Decembrie

Președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a susținut astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia și-a arătat indignarea față de tergiversarea validării mandatului său, dar și susține că este categoric împotriva reformelor și numirilor în funcții promovate, în regim de urgență, de către actuala guvernare, informează CURENTUL.

Igor Dodon a declarat că, CC nu poate să ia o decizie din cauza oponenților politici, care depun în continuu contestații. „Eu am discutat cu președintele CC. M-a informat că nu toate contestațiile, care au fost depuse, au trecut toate procedurile legale. Iese că, direct sau indirect, oponenții mei – Maia Sandu și Andrei Năstase tergiversează luarea deciziei finale privind rezultatul alegerilor. Eu nu știu dacă ei conștientizează sau nu, dar fac jocul guvernării”, a precizat el.

Igor Dodon a declarat că, prin tergiversarea numirii sale, guvernarea profită și promovează unele reforme anti-sociale la care el se opune.

„Mă refer la trei: prima – reforma sistemului de pensionare. Dacă ar fi fost validat mandatul de președinte, aveam să blochez reforma. Cetățenii RM nu ajung la vîrsta de pensionare. Am avut o discuție cu dl. Prim-ministru, am sunat și l-am rugat să-mi spună unde se grăbesc. Am auzit și cîteva argumente, vreau să văd acest lucru. Doi – deschiderea oficiului NATO la Chișinău. Da, sunt categoric împotrivă, și trei – Procurorul General. Da, eu consider că acei înscriși nu sunt demni să fie Procuror General al RM. Prin tergiversarea intrării mele în funcție, dau șansă guvernării să numească Procurorul prin Nicolae Timofti”, a spus Dodon.

În context, Igor Dodon s-a adresat oponenților politici. „Vreau să conștientizați jocul pe care îl faceți, asumați-vă inclusiv responsabilitatea de toate numirile și reformele care vor fi promovate în luna decembrie și care nu pot fi blocate de Președintele nou-ales, fiindcă vă adresați în judecată. Cer CC, în regim de urgență, imediat ce legislația le va permite, să fie convocată ședința și să fie luată decizia”, a conchis Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților