[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Adunării Naționale a Azerbaidjanului a invitat președintele Parlamentului RM într-o vizită oficială
24 Septembrie

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut astăzi întrevederi cu Președintele Adunării Naționale a Ungariei, Laslo Kover. și Președintele Adunării Naționale a Republicii Azerbaidjan, Ogtay Asadov, informează CURENTUL.

Potrivit unor comunicate de presă, la întrevederea cu Laslo Kover , Zinaida Greceanîi a mulțumit Ungariei pentru suport și a optat pentru o cooperare mai activă pe dimensiunea economică și parlamentară.

„Zinaida Greceanîi a subliniat că Republica Moldova promovează o politică externă echilibrată, iar poziția autorităților este căutarea unor puncte de interes comun atât în colaborare cu partenerii interni, cât și cu cei externi. Ea a invitat reprezentanții businessului ungar în Republica Moldova și a optat pentru extinderea cooperării comercial-economice între cele două țări. La rândul său, Președintele Adunării Naționale a Ungariei a anunțat suportul plenar al țării sale pentru Republica Moldova atât la nivel bilateral, cât și în cadrul Uniunii Europene. Potrivit lui Kover, sunt momente în istorie când este necesar să ne unim forțele, acest lucru nu este ușor de realizat, dar Republica Moldova a reușit. Oficialul ungur a declarat că Ungaria este un partener de încredere pentru Moldova și a invitat Președintele Parlamentului țării noastre să efectueze o vizită oficială în Budapesta”, se spune în comunicat.

La întrevederea cu Președintele Adunării Naționale a Republicii Azerbaidjan, Zinaida Greceanîi a menționat că, Republica Moldova și Azerbaidjan trebuie să aprofundeze și să extindă colaborarea pe dimensiunea parlamentară.

„Președintele Legislativului a punctat că Republica Moldova promovează o politică externă echilibrată, în interesul locuitorilor Republicii Moldova. Zinaida Greceanîi a optat pentru o abordare pragmatică pe toate dimensiunile de colaborare. În context, a fost subliniată necesitatea intensificării schimburilor economice și organizării unor business forumuri. Președintele Parlamentului a prezentat condițiile favorabile pe care țara noastră le oferă investitorilor. Părțile au agreat necesitatea cooperării mai intense pe platformele regionale și internaționale, inclusiv GUAM. Președintele Adunării Naționale a Azerbaidjanului a invitat președintele Parlamentului într-o vizită oficială. Oficialii au remarcat nivelul înalt al dialogului politic stabilit la nivelul șefilor de stat și au agreat impulsionarea cooperării la nivelul comisiilor parlamentare și a grupurilor de prietenie”, se mai spune în comunicat

Întrevederea a avut loc în marja Forumului Președinților de Parlament din țările Euroasiatice – „Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”, care se desfășoară în Nur-Sultan, Kazahstan, în perioada 23-24 septembrie.

La întrevedere au participat vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților