[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele a primit o adresare a angajaților Agenției Informațională de Stat „Moldpres”: „Mă adresez Premierului să revadă decizia”
20 Noiembrie

Pe adresa șefului statului a parvenit o adresare colectivă a angajaților Agenției Informațională de Stat „Moldpres”. Despre aceasta anunță Igor Dodon, informează CURENTUL.

Potrivit Președintelui, în mesaj se spune, printre altele, că la 13 noiembrie, cu o zi până a fi demis, Guvernul Maiei Sandu a lichidat unitățile de traducători ai Agenției „Moldpress”. În consecință, cetățenii Republicii Moldova și reprezentanții corpului diplomatic, acreditați în țara noastră, au fost lipsiți de dreptul de a obține informații în limbile rusă și engleză. Prin aceeași decizie, a fost lichidat întreg serviciul foto al agenției, din care cauză a devenit imposibilă reflectarea în imagini a celor mai importante evenimente din țara noastră.

„Consider că decizia fostului Guvern al Maiei Sandu este o încălcare a Constituției și legislației Republicii Moldova din punct de vedere a nerespectării drepturilor cetățenilor RM și ale corpului diplomatic la obținerea informației oficiale despre evenimentele din țară în limbile rusă și engleză. În legătură cu cele menționate, mă adresez primului-ministru al Republicii Moldova Ion Chicu cu solicitarea de a revedea decizia fostului Guvern și de a asigura funcționalitatea Agenției „Moldpres””, a declarat șeful statului.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților