[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președinta Legislativului leton: Letonia a fost și continuă să fie prietenul Republicii Moldova
1 Martie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu Președinta Saeima Republicii Letonia, aflată în vizită în Republica Moldova, informează CURENTUL.

Ināra Mūrniece a fost salutată de plenul Parlamentului în cadrul ședinței plenare de astăzi și a lăsat un mesaj în Cartea de onoare a Legislativului.

De asemenea, la întrevederea cu Inara Murniece, Andrian Candu a apreciat susţinerea Letoniei pentru agenda europeană a Republicii Moldova.

„Președintele Parlamentului s-a referit la progresele înregistrate de țara noastră în realizarea agendei de reforme, în special la nivel legislativ, prin adoptarea legislației în domeniul financiar-bancar, în lupta cu corupția, reforma justiției, precum și provocările de securitate cu care se confruntă Moldova.

La rândul său, Președinta Saeima a menționat că Letonia a fost și continuă să fie prietenul Republicii Moldova, susținând țara noastră în procesul de apropiere de UE. Al 3-lea an consecutiv, Letonia acordă Republicii Moldova asistenţă în valoare de 950 de mii de Euro pentru implementarea proiectelor în sectoare precum democraţia şi buna guvernare, dezvoltarea rurală şi sănătate. În 2017 au fost aprobate 12 proiecte de asistenţă”, se spune într-un comunicat de presă.

De menționat că, Președinta Saeima Republicii Letonia Ināra Mūrniece efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 28 februarie – 3 martie curent, la invitația Președintelui Parlamentului Andrian Candu. Delegația letonă va participa la Conferința interparlamentară de nivel înalt cu genericul „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, organizată la 2 martie curent.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților