[ X ]
[ X ]
Premierul Ungariei este așteptat în Republica Moldova
4 Februarie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, alături de ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, astăzi, au susținut o conferință de presă, informează CURENTUL.

„Am avut un schimb de opinii referitor la agenda europeană a Republicii Moldova. Am discutat în detaliu și aspectul ceea ce ține politica echilibrată a Republicii Moldova. Am convenit asupra unei agende intense legate de relațiile noastre bilaterale pentru perioada următoare”, a declarat ministrul Ciocoi.

În același timp, el a anunțat despre vizita unui oficial ungar în țara noastră: „Suntem în așteptarea vizitei Prim-ministrului Ungariei în Republica Moldova, în viitorul apropiat”.

La rândul său, Péter Szijjártó a comunicat despre ce s-a convenit în cadrul discuției: „Ne-am înțeles că Ministerul de Externe din Republica Ungară va trimite doi diplomați ai săi în Republica Moldova pentru a fi de ajutor în treburile care le efectuează Guvernul Republicii Moldova, în special ceea ce privește Integrarea Europeană”.

Totodată, în cadrul întrevederii a fost semnat un Memorandum de Înțelegere privind cooperarea în domeniul instruirii diplomatice și a schimbului de informații și documentație între Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei.

În același timp, Ministerul ungar a semnat un Memorandum de Înțelegere și cu Ministerul Educației, Culturii, Cercetării al Republicii Moldova.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților