[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul și Speakerul au depus flori în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001
11 Septembrie

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, și Președintele Parlamentului, Andrian Candu, au depus, astăzi, flori la Ambasada SUA, în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, informează CURENTUL.

După depunere, Premierul a declarat că, în general, actele teroriste sunt cele mai abominabile crime ce pot exista.

„Pentru că nu le poți înțelege foarte bine care este originea și scopul. De aceea, cred că, sunt cele mai groaznice care se pot întâmpla. Acest atac terorist din 2001, din punctul meu de vedere, a schimbat percepția omenirii despre terorism, pentru că a fost ceva ieșit din comun. Cred că, după această dată, întreaga lume s-a mobilizat mai mult, mai bine. Doar prin efort comun actele teroriste pot fi contracarate”, a precizat Filip.

La rândul său, Speakerul a menționat că, acest atac a avut un impact global.

„Este un fenomen pe care-l simt foarte multe state, încă mai sunt foarte multe victime. Bineînțeles pentru a contracara astfel de fenomene este nevoie de înțelegere, compasiune, solidaritate, dar și de mobilizarea tuturor forțelor. Prin acest gest, pe care-l facem în fiecare an, încercăm să arătăm și să demonstrăm că poporul, cetățenii, sunt alături și de cetățenii SUA, alături de cei care au avut de suferit”, a punctat Candu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților