[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul și Ambasadorul României în R. Moldova au discutat despre parteneriatul strategic moldo-român
27 Aprilie

Prim-ministrul Chicu s-a întâlnit cu E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova. Discuția a fost concentrată pe evoluția parteneriatului strategic moldo-român și rezultatele acestuia, transmite CURENTUL.

Pe 27 aprilie 2020 se împlinesc 10 ani de la adoptarea Declarației comune privind instituirea parteneriatului strategic între Republica Moldova și România pentru integrarea europeană a RM. Parteneriatul a deschis oportunități noi pentru schimburile economice și culturale și a contribuit determinant ca România să devină cel mai important partener economic al RM.

România a susținut substanțial parcursul european al Republicii Moldova pe plan bilateral și în cadrul structurilor europene, precum Grupul pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova și al Parteneriatului Estic.

Potrivit unui comunicat de presă, Ion Chicu a apreciat importanța deosebită pentru țara noastră a construcției gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău, menționând interesul de a consolida securitatea economică prin diversificarea surselor energetice.

„Premierul a mulțumit Guvernului român pentru modernizarea instituțiilor școlare și preșcolare, oferirea mijloacelor de transport pentru instituțiile de învățământ, renovarea Muzeului de Artă, a Sălii cu Orgă și a Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, construirea noului sediu al Teatrului ”B.P. Hașdeu” din Cahul și oferirea burselor de studii”, se spune în comunicat.

De asemenea, Prim-ministrul și-a exprimat încrederea că parteneriatul strategic între Republica Moldova și România va determina intensificarea cooperării moldo-române pe domeniile socio-cultural și economic și va deschide noi oportunități pentru oamenii și afacerile din ambele state.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților