[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul RM și Prințul de Monaco au semnat două acorduri de colaborare
4 Mai

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu Prințul de Monaco, Albert al II-lea, iar după aceasta au susținut o conferință de presă, informează CURENTUL.

Premierul Filip a declarat că au trecut 6 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între RM și Principatul de Monaco.

„Suntem onorați, astăzi, să găzduim această vizită, care, cu siguranță, va însemna noi dimensiuni în cooperarea bilaterală și va permite identificarea de noi oportunități pentru valorificarea pe deplin a potențialului de cooperare dintre RM și Principatul de Monaco. În cadrul discuțiilor, am trecut în revistă mai multe obiective și interese comune. Am abordat, în primul rând, modalități de acțiune pentru dezvoltarea relațiilor noastre bilaterale, cu atât mai mult cât există un potențial vast în această privință. Totodată, am folosit acest prilej pentru a aduce mulțumiri Prințului de Monaco pentru asistența acordată RM, pe parcursul ultimilor ani”, a precizat Premierul.

Totodată, în cadrul conferinței au fost semnate două documente de cooperare bilaterală. „Inițierea acestor proiecte de cooperare constituie o dovadă clară a angajamentului ferm față de aprofundarea dialogului bilateral și diversificarea domeniilor de cooperare. Am efectuat un schimb de opinii cu privire la posibilitățile de intensificare a colaborării în cadrul Organizației Națiunilor Unite și agențiilor specializate ale acestora. Din punctul meu de vedere, acordul-cadru, semnat astăzi, este următorul pas important în relațiile noastre, care poate servi drept un fundament pe alte domenii de interes reciproc”, a mai spus Premierul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților