[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul RM: „Problemele cu care se confruntă APL nu ne sunt străine”
1 Februarie

Premierul Pavel Filip susține că ziua de 1 februarie este o zi cu semnificație deosebită, fiind sărbătorită Ziua autonomiei locale şi a lucrătorului din administraţia publică locală (APL), iar acesta este un prilej ca administrația publică centrală (APC) și APL să marcheze împreună sărbătoarea profesională, informează CURENTUL.

Cu această ocazie, Guvernul RM a organizat un eveniment „Dialog direct cu APL”. În cuvântul de deschidere a evenimentului, Pavel Filip a declarat că este o oportunitate de aborda complex temele comune – APC și APL.

„De buna cooperare între APC și APL depinde calitatea vieții oamenilor, aspectul și durabilitatea dezvoltării localităților pe care le reprezentați. În acești 2 ani de zile, am fost deschis cu fiecare dintre dvs., care v-ați adresat la mine. În acești 2 ani am traversat o perioadă dificilă, sunt mai multe aspecte, însă Executivul a dat dovadă, din punctul meu de vedere, că este capabil să identifice problemele cele mai arzătoare, să prioritizeze și să-și asume respectarea unor angajamente serioase în fața cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare. S-a lucrat și se lucrează într-un ritm sporit pe toate domeniile, iar rezultatele obținute ne motivează să ținem aceeași intensitate și determinare în continuare. Pentru a asigura dezvoltarea RM și a restabili dorința cetățenilor de a rămâne acasă și a contribui la consolidarea țării este nevoie, în primul rând, ca noi singuri să ne demonstrăm că ne dorim această schimbare, fiind nevoie de intervenții dureroase. Reformele sunt intervenții dureroase, dar să fim răbdători, pentru că impactul pozitiv vine în timp”, a precizat Premierul.

Pavel Filip a mai spus că, pentru ei, cei din APL, problemele și provocările cu care se confruntă nu le sunt străine, pentru că cu aceleași probleme se confruntă și cei din APC, zi de zi.

Totodată, Premierul a mai spus că, RM trebuie să se dezvolte pe trei piloni de bază și anume: dimensiunea justiției, educației și infrastructurii. „Doar cu eforturi comune, cu eforturi conjugate putem face față acestor provocări”, a conchis Filip.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților