[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul RM: Invităm companiile turcești să investească în țara noastră, așa cum o fac și alte state
6 Mai

Forumul de Afaceri moldo-turc se desfășoară astăzi la Chișinău, transmite CURENTUL.

În cadrul forumului participă oameni de afaceri din cele două țări, cu scopul de a consolida realațiile mediului de afaceri și a informa despre oportunitățile investiționale. La eveniment sunt prezenți și Premierii celor două țări – Pavel Filip și Binali Yildirim.

Pavel Filip, în discursul său, a menționat că Guvernul întreprinde măsurile necesare pentru a face cât mai atractivă piața autohtonă pentru investitorii străini.

„Avem relații bune cu Turcia și acest lucru îl demonstrează și statistica exporturilor, cadrul legal de cooperare, Acordul de comerț liber aprobat în noiembrie și Acordul privind promovarea și protejarea afacerilor. Businessul trebuie să cunoască noi căi de dezvoltare. Invităm companiile turcești să investească în țara noastră, așa cum o fac și alte state”, a spus Premierul.

La rândul său, Premierul turc, Binali Yildirim a specificat că scopul Guvernului Turciei este de a îmbunătăți relațiile economice cu Moldova.

„În 15 ani am reușit să creștem volumul de export al țării. Am ajuns la suma de 500 mlrd. de euro. Ne bazăm pe două punte: stabilitate și credibilitate. Am dezvoltat relațiile comerciale cu alte țări. Vrem, împreună cu Prim-ministrul R. Moldova, să vă dăm posbilitatea de a deschide orizonturi noi în afaceri”, a spus Premierul turc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților