[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul Recean a convocat președinții de raioane: „Este important să coordonăm agendele autorităților publice centrale și locale”
16 Ianuarie

Prioritățile Guvernului în contextul deschiderii negocierilor cu Uniunea Europeană, oportunitățile programelor de cooperare transfrontalieră și utilizarea eficientă a banilor publici au fost subiectele discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu președinții de raioane și șefii oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat, în cadrul unei ședințe desfășurate la Casa Guvernului. 

Șeful Executivului a îndemnat reprezentanții autorităților publice locale să dezvolte capacitățile de scriere a proiectelor și să formeze, la nivel raional, echipe responsabile pentru elaborarea acestora. De asemenea, premierul Dorin Recean a accentuat importanța sustenabilității proiectelor, pentru livrarea unor rezultate cu impact pe termen lung pentru oamenii din localități.

„Obiectivul nostru comun este să creștem bunăstarea cetățeanului. În acest sens, este important să coordonăm agendele autorităților publice centrale și locale, să prioritizăm necesitățile oamenilor și să facem investiții care dezvoltă capacitatea noastră de a-i deservi”, a precizat prim-ministrul Dorin Recean.

La ședință au fost prezentate oportunitățile de atragere a investițiilor prin prisma proiectelor transfrontaliere, istoriile de succes și aspectele privind condițiile de eligibilitate.

Inapoi la arhiva noutaților