[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul: Probabilitatea valului II de pandemie este foarte mare, asta ne informează și OMS. Ar urma să înceapă spre iarnă
19 Mai

 „Probabilitatea valului II de pandemie este foarte mare, asta ne informează și Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Ar urma să înceapă spre iarnă, din octombrie”, a declarat Premierul Ion Chicu, astăzi – în cadrul unei întrevederi cu jurnaliștii, informează CURENTUL.

„Este clar că am discutat despre măsurile de pregătire pentru posibilul de val II. Noi ne pregătim de valul II. Sistemul medical este mult mai pregătit”, a mai anunțat Chicu, în acest sens.

În același timp, el spune că, actualmente, numărul total de cazuri active este gestionabil de către sistemul medical. „De aceea și venim în continuare cu aceste măsuri de relaxare”, a precizat Chicu.

Ce ține de o criză economică, Premierul Chicu a spus: „Nu admitem foame în masă sau faptul de a rămâne fără strictul necesar. Economic vom fi toți afectați. Aceasta este situația peste tot, eu nu vreau să creez iluzii. Plățile vor fi achitate. Pronosticul este sceptic, dar nu este de panică”.

Ce ține de o posibilă creștere a deficitului bugetar, Prim-ministrul a declarat: „Am întrebat partea rusă dacă ar fi disponibilă să reluăm negocieri. Nu am primit răspuns. Eu multe detalii nu pot să vă dau. Sper să ne înțelegem încât să facem așa ca cei care vor mai ataca să se simtă neconfortabil”.

„Contăm și pe acea asistență financiară anunțată de Uniunea Europeană. Mai căutăm și alte resurse. Am putea să atragem bani și de pe piața internă. Este adevărat că Ministerul Finanțelor nu mai admite procurări de automobile, imobile. Am rugat foarte mult președinții de raioane la aceste aspecte să fie foarte cooperanți”, a mai susținut Chicu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților