[ X ]
Premierul în vizită în s. Rădulenii Vechi, beneficiar al Programului „Satul European”: „Modernizarea țării depinde de voința noastră comună de a progresa”
11 Octombrie

 Premierul Dorin Recean a întreprins o vizită în localitatea Rădulenii Vechi, din raionul Florești. Datorită programului „Satul European”, comuna a fost conectată la conducta de apă Bălți-Soroca, iar în localitate au fost construite rețele sătești de aprovizionare cu apă potabilă.

Accesul la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a fost oferit pentru circa 350 de gospodării, 9 instituții publice și 11 agenți economici. Valoarea totală a proiectului este de peste 8,2 milioane de lei.

În cadrul vizitei, șeful Guvernului a mers și la Gimnaziul „Petru Lucinschi”, din localitate, una din instituțiile publice care beneficiază de acces la apă potabilă. Acolo, premierul a discutat cu profesorii care activează în instituție, subliniind investițiile pe care le face Guvernul pentru a îmbunătăți condițiile din școlile din Republica Moldova: majorarea cu 15% a salariilor pentru profesori, dublarea burselor pentru studenții de la pedagogie, majorarea alocațiilor pentru nașterea copiilor. „Este esențial să ne implicăm cu toții și să susținem activ eforturile noastre de dezvoltare. Modernizarea țării depinde nu doar de resurse, ci și de voința noastră comună de a progresa”, a spus prim-ministrul. 

Grație ediției a doua a programului „Satul European”, în școală vor fi îmbunătățite serviciile educaționale și condițiile infrastructurii școlare, prin finisarea lucrărilor de renovare a cantinei. Valoarea totală a proiectului constituie 850 de mii de lei.
Datorită programului „Satul European”, în raionul Florești, au fost implementate 24 de proiecte, cu o valoare totală de 90 de milioane de lei.

Inapoi la arhiva noutaților