[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul – în Parlament: În 2016, RM a început o perioadă de reforme
26 Mai

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a prezentat astăzi, în Parlament, raportul de activitate pentru anul 2016 al Guvernului pe care-l conduce, informează CURENTUL.

Premierul a reiterat că Guvernul și-a început activitatea într-o perioadă extrem de dificilă.

„Am început într-o criză politică totală, într-un stat destabilizat, cu fonduri externe blocate și fără un acord cu Fondul Monetar Internațional. Și, în pofida tuturor previziunilor sumbre, am reușit să trecem peste toate aceste greutăți. Republica Moldova a reușit să iasă din criza complicată și să înceapă o perioadă de reforme”, a declarat Pavel Filip.

Șeful Cabinetului de miniștri a spus că de muncit încă este mult, însă, totuși, Guvernul se poate mândri cu mai multe rezultate obținute pe parcursul anului trecut.

În context, Premierul s-a referit la deblocarea fondurilor europene, obținerea unui nou Memorandum cu FMI, instalarea stabilității și continuarea reformelor demarate, căpătarea încrederii partenerilor externi. Totodată, Filip s-a referit și la creșterea economică, creșterea exporturilor, creșterea în agricultură, creșterea producției industriale în cadrul Zonelor Economice Libere, asigurarea stabilității monedei naționale, creșterea salariului mediu, instaurarea moratoriului asupra controalelor de stat, introducerea impozitului unic, asigurarea unui mediu favorabil pentru antreprenori, înregistrarea progreselor în energetică, efectuarea reformelor în domeniul social și în politicile de mediu, dar și altele.

Pavel Filip a subliniat că toate cele menționate „nu au venit din senin”, ci au fost realizate prin acțiunile Guvernului.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților