[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanții Fondului Western NIS Enterprise
12 Iulie

Prim-ministrul Dorin Recean a primit în vizită o delegație a Fondului american Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), condusă de Jaroslawa Johnson. WNISEF este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții ale Guvernului SUA în țara noastră care, în ultimii 29 de ani, susține financiar inovațiile digitale, startup-urile și afacerile mici și mijlocii. Oficialii au discutat despre implicarea constantă a organizației în dezvoltarea economiei naționale, prin oferirea sprijinului financiar și tehnic întreprinderilor din țara noastră pentru a dezvolta spiritul antreprenorial.

„Atragerea investițiilor, creșterea productivității și recuperarea economică sunt obiectivele centrale ale Executivului. Sectorul IT este una dintre cele mai dezvoltate industrii din țara noastră, iar potențialul de creștere al unei afaceri prospere în acest domeniu este unul sporit. Mai mult, în ultimul an, s-a creat o colaborare strânsă între companii și universități, astfel încât tinerii specialiști să aibă abilitățile necesare în momentul angajării în câmpul muncii. Rămânem deschiși și încurajăm investitorii străini să dezvolte afaceri în țara noastră în acestea, dar și alte domenii”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Membrii WNISEF au apreciat acțiunile la capitolul digitalizarea serviciilor și au remarcat implicarea tinerilor în afaceri care generează noi locuri de muncă. Premierul s-a referit și la stimularea creșterii economice și a mediului antreprenorial, prin susținerea financiară a proiectelor investiționale și extinderea afacerilor, inclusiv prin programul guvernamental „373”, lansat recent de Guvern.

Fondul Western NIS Enterprise a fost fondat în anul 1994 pentru a susține dezvoltarea companiilor  private din Ucraina și Moldova. Până în prezent, a investit circa 79 de milioane de dolari în 10 companii din Republica Moldova.

 

Inapoi la arhiva noutaților