[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul Dorin Recean a vizitat abatorul din raionul Criuleni: „Vom continua să ajutăm oamenii de afaceri”
5 Aprilie

Vizita premierului Dorin Recean la Criuleni a început în satul Hrușova, unde se află cel mai  modern și performant abator de porcine din Republica Moldova. Afacerea a fost lansată în anul 2021, cu o investiție de 9,5 milioane de euro. Înainte de a deschide compania, proprietarii au vizitat peste 40 de instituții similare din Europa pentru a prelua cele mai bune practici.

Abatorul este dotat cu o linie tehnologică de ultimă generație, care asigură standarde înalte de calitate. În același timp, compania dispune de un generator performant, apa folosită este procesată în stația de epurare de pe teritoriu, iar deșeurile animaliere sunt reciclate, transformate în biocombustibil și utilizate în procesul tehnologic. În prezent, abatorul prestează servicii pentru cei mai mari producători de carne și mezeluri din țară și oferă peste 40 de locuri de muncă în comunitate.

Premierul Dorin Recean a apreciat contribuția întreprinderii la dezvoltarea economiei și creșterea veniturilor în bugetul local, accentuând angajamentul autorităților de a veni cu noi instrumente de susținere a sectorului privat care asigură dezvoltarea socio-economică a ţării noastre. „Vom continua să susținem companiile care pun accent pe calitate, care creează locuri de muncă și contribuie la creșterea bunăstării oamenilor”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

În discuții, proprietarii companiei au abordat o serie de subiecte cu impact direct asupra activității abatorului. Oamenii de afaceri s-au referit la necesitatea intensificării măsurilor de combatere şi prevenire a răspândirii pestei porcine africane, subliniind, totodată, importanța digitalizării certificatului veterinar și eliminării barierelor birocratice.

Inapoi la arhiva noutaților