[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul Dorin Recean a discutat despre aderarea Moldovei la UE cu noua ambasadoare a Bulgariei, Maia Dobreva
5 Octombrie

Dezvoltarea relațiilor moldo-bulgare și cooperarea strânsă între autoritățile de la Chișinău și Sofia în realizarea agendei europene a țării noastre au fost subiectele abordate în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu noua ambasadoare a Bulgariei în țara noastră, Maia Dobreva.

Șeful Executivului a vorbit despre măsurile întreprinse de autorități pentru a sprijini și promova diversitatea culturală și dialogul intercultural. În acest sens, premierul a exemplicat contribuția comunității bulgare din raionul Taraclia la fortificarea parteneriatului cu Bulgaria.

„Aderarea la Uniunea Europeană este un obiectiv strategic al țării noastre și o prioritate națională. Ne-am angajat să construim o țară modernă care poate produce bunăstare pentru fiecare cetățean și reprezentant al fiecărei etnii”, a spus prim-ministrul Dorin Recean la întrevedere cu ambasadoarea Maia Dobreva.

Oficialii s-au mai referit la posibilitățile de dezvoltare a relațiilor comercial-economice dintre state, menționând în context organizarea, în anul 2024, a ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-bulgare pentru cooperare economică. De asemenea, părțile s-au referit la perspectivele cooperării în domeniul energetic și cel al mediului.

Inapoi la arhiva noutaților