[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul Ciocoi: Din anul 1992 și până în prezent, prin munca lor zilnică și cu un simț profund al datoriei, procurorii au contribuit la înfăptuirea justiției
29 Ianuarie

Aureliu Ciocoi, Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Lucrătorului Procuraturii:

„Se împlinesc 29 de ani de la fondarea instituției Procuraturii Republicii Moldova – un organ cu rol de pilon al statalității. Din anul 1992 și până în prezent, prin munca lor zilnică și cu un simț profund al datoriei, procurorii au contribuit, cu binecunoscutele perioade de excepții, la înfăptuirea justiției, având un rol major în asigurarea ordinii de drept.

„E adevărat că, de la independență încoace, țara noastră se află într-un continuu proces de reformare a instituțiilor publice, inclusiv cea a Procuraturii. Trebuie să depunem eforturi conjugate de ridicare a standardelor actului justiției la nivelul celui european. Un proces anevoios, dar necesar. Pentru că așteptările societății sunt din ce în ce mai mari, contez pe profesionalismul, competențele și devotamentul Domniilor Voastre de a pune legea în capul mesei și de a restabili încrederea oamenilor față de instituția Procuraturii.

Stimați angajați ai Procuraturii, dar și veterani ai acestei instituții,

Cu prilejul marcării Zilei lucrătorului din Procuratură, vreau să Vă adresez sincere urări de bine, prosperitate, curaj, obiectivitate în decizii și multă determinare. Vă mulțumesc pentru munca depusă în îndeplinirea sarcinilor ce Vă revin. Îmi exprim toată gratitudinea mai ales față de cei care, în ciuda tuturor dificultăților confruntate, s-au dedicat sincer, imparțial și loial profesiei de procuror.

Vă îndemn să Vă concentrați și de acum încolo pe respectarea și apărarea drepturilor și libertăților cetățeanului. Și nu uitați că mai presus de toate stă onoarea și dragostea de țară și cetățeni.

Să aveți realizări remarcabile în plan profesional și bucurii mărețe în viața personală!”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților