[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul Chicu: Sunt gata să transfer salariul din aprilie pentru a ajuta la procurarea poliței pe cetățenii în dificultate, care revin în țară
2 Aprilie

„Am înțeles, ca cineva a atacat în instanță decizia Comisiei Situatii Exceptionale, de a pune în practică ceea, ce și fără decizia CSE trebuie de îndeplinit – prevederile Legii 1593 privind asigurările obligatorii în medicină. Adică, obligativitatea fiecărui cetățean să se asigure medical până la 31 martie”. Despre aceasta scrie Premierul Ion Chicu, într-o postare pe Facebook, informează CURENTUL.

Șeful Guvernului menționează că „se face politică pe tragedia oamenilor. E regretabil…”.

„Propun politicienilor respectivi sa-si amintească de proiectul „Adopta un vot”, utilizat de ei cu atâta abilitate pentru a aduce diaspora la vot (de la distante de mii de kilometri). Să-l aplice în aceste momente grele pentru diasporă. „Adoptă o poliță medicală” ar fi cazul ACUM. Personal, sunt gata pe lângă salariul pe luna martie donat pentru lupta cu coronavirusul, să-l transfer și pe cel din aprilie pentru a ajuta la procurarea poliței pe cetățenii în dificultate, care revin in țară. MAEIE, care oferă suport cetățenilor și formează listele pentru rutele charter, este gata să prezinte la prima solicitare informația necesară pentru identificarea persoanelor din diasporă, care trebuie ajutate prin intermediul inițiativei „Adoptă o poliță”. Rog specialiștii în „adopție” să fie solidari la modul practic cu diaspora. Haideți împreună să-i ajutăm pe oamenii în dificultate să respecte legea 1593. Să achite ceea ce se cuvine medicilor”, a subliniat Chicu.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților