[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul Chicu, gata să demisioneze, dacă așa va decide CC: „Dacă CC va decide…”
25 Noiembrie

Prim-ministrul țării, Ion Chicu, afirmă că dacă Curtea Constituțională ar decide că Guvernul trebuie să meargă în demisie, el se va conforma deciziei, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Ion Chicu a spus că în calitate de persoană fizică, i-a părut majoritatea deciziilor CC ca fiind deocheate.

„Tot timpul m-am conformat deciziilor. Ca persoană fizică consider că majoritatea deciziilor CC din acest an au fost un pic deocheate. Dacă CC va decide ca Guvernul să meargă în demisie, mă voi conforma”, a spus Ion Chicu.

De asemenea, Premierul s-a referit și la activitatea Parlamentului în acest sens.

„Toată lumea știe că Guvernul este la mâna Parlamentului. Dacă majoritatea parlamentară are opinie că trebuie demis Guvernul Chicu, ce așteaptă? Ei așteaptă eu să-mi dau demisia? În baza la ce? În baza la ceea că ei nu pot decide? Prezentați-mi mie lista ce nu vă place în activitatea mea și eu vin în Parlament pe fiecare cifră și pretenție să mă expun. Trebuie să las acum lucrurile în iarnă, ca să le fac pe plac celor care se tem să vină la guvernare, dar stau la cald în fotoliu? Atunci când este evident blocată activitatea Guvernului, prin acțiuni premeditate, atunci eu trebuie să iau o decizie și să mă gândesc ce fac. Dacă nu vor aproba bugetul, vin cu măsuri aberante, le asociază cu Guvernul, dar duc ei țara în prăpăd, voi ieși nu doar cu declarații, dar și cu acțiuni”, a spus Ion Chicu.

De asemenea, Premierul a spus că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, dar nu mai înainte ca să fie aprobat bugetul de stat pentru 2021.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților