[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul a cerut instituțiilor să întreprindă măsurile necesare pentru combaterea traficului de ființe umane
26 Iulie

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat să fie întreprinse măsurile necesare pentru îmbunătățirea politicilor naționale de combatere a traficului de ființe umane. Cererea a fost făcută în cadrul ședinței Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane, transmite CURENTUL.

Premierul s-a referit la raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii privind traficul de ființe umane, în care Republica Moldova a fost retrogradată în clasament.

În cadrul ședinței Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane a fost aprobat un set de măsuri pentru redresarea situației în domeniu. Printre acestea se regăsesc întărirea capacităților de investigare, urmărire penală și condamnare a traficanților, combaterea corupției în sistemul judecătoresc, protejarea anchetatorilor și procurorilor de influența externă, asigurarea protecției victimelor pe parcursul proceselor de judecată și al urmăririi penale.

Prim-ministrul a spus că va monitoriza personal evoluțiile înregistrate în acest domeniu și a solicitat secretariatului Comitetului să prezinte lunar rapoarte privind acțiunile realizate.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților