[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premieră pentru MAI! Iată ce eveniment a organizat în ajunul Zilei Independenței!
26 August

Un eveniment inedit, dedicat celei de-a 25-a aniversări a Zilei Independenței Republicii Moldova, a fost desfășurat ieri de către Ministerul Afacerilor Interne. Este vorba despre un concert de caritate destinat colectării de fonduri pentru asistența copiilor care sunt victime ale abuzurilor și neglijării, informează CURENTUL.

În cadrul evenimentului au participat conducerea MAI, Președintele Parlamentului, Adrian Candu, șeful Delegației UE în RM, Pirkka Tapiola, Ambasadori, miniștri și alți invitați.

Șeful Delegației UE, Pirkka Tapiola, a adus felicitări celor prezenți cu ocazia Zilei Independenței RM și cu cea mai importantă alegere pe care Republica Moldova a făcut-o – parcursul european. În acest sens, Pirkka Tapiola a vorbit despre copiii, care sunt viitorul, dar și cea mai vulnerabilă parte a societății. Totodată, oficialul a menționat că unul dintre scopurile principale ale Ministerului Afacerilor Interne este să-i protejeze.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a mulțumit invitaților pentru implicare în acest act de caritate și despre acțiunile poliției care se implică în prevenirea și combaterea fenomenului de violență în familii, care afectează societatea în care trăim. “Noi, echipa Ministerului de Interne, am hotărât să marcăm această sărbătoare printr-un eveniment de caritate, deoarece înțelegem că pentru a crește în continuare o Moldovă frumoasă și prosperă, e necesar să creștem și să avem grijă de copiii ei. Nu putem schimba trecutul acestui pământ străbun, dar putem influența viitorul, prin fapte bune și dragoste de oameni”, a menționat ministrul Alexandru Jizdan.

În cadrul concertului de caritate au evoluat Orchestra – model DTC și corul Credo, Orchestra fraților Advahov, Vali Boghean & Band și alți interpreți autohtoni.

Donațiile acumulate vor fi folosite pentru asistența copiilor victime ale abuzului și neglijării, de către Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii, organizație neguvernamentală din Republica Moldova care din anul 1997 promovează drepturile copiilor.

CURENTUL precizează: Anual, în jur de 3000 de copii suferă în urma violențelor în familie, iar de la începutul acestui an poliția a inițiat 58 de cauze penale în acest sens.

Andriana Cheptine

 

Inapoi la arhiva noutaților