[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premieră la UTM! Va fi desfășurată o Școală de toamnă. Prelegerile vor fi susținute de profesori de peste hotare
5 Septembrie

În perioada 14-17 septembrie, în cadrul Universității Tehnice a Moldovei (UTM) se va desfășura prima Şcoală de toamnă în nano-bioinginerie, biomateriale şi biocompatibilitate, transmite CURENTUL.

Școala de toamnă este organizată datorită proiectului Orizont 2020 NanoMedTwin „Promovarea specializării inteligente la Universitatea Tehnică a Moldovei prin dezvoltarea domeniului nanomaterialelor noi pentru aplicații biomedicale prin excelență în cercetare și twinning”.

Evenimentul este organizat pentru studenţii, masteranzii, studenții-doctoranzi şi tinerii cercetători, care studiază fizica corpului solid, electronica, microelectronica şi nanoelectronica, ingineria biomedicală, biologia, medicina sau domeniile conexe din cadrul organizaţiilor de cercetare, întreprinderilor mici şi mijlocii şi companiilor industriale.

Potrivit organizatorilor în cadrul școlii de toamnă vor fi abordate subiecte precum: introducere în bioinginerie, nanotehnologii în biomedicină, biomateriale şi biocompatibilitate, bioingineria ţesuturilor şi organelor, nano-optoelectronică și nanofotonică şi plasmonica pentru senzori biochimici.

Prelegerile vor fi prezentate de profesori şi cercetători din partea organizaţiilor partenere ale proiectului, cât și de alte instituții reprezentative, printre care Hannover Medical School (Germania), Bristol University (Marea Britanie), Shizuoka University (Japonia), UTM (Departamentul Microelectronică și Inginerie Biomedicală, Centrul Național de Studiu și Testare a Materialelor), Academia de Științe a Moldovei şi Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova.

Participarea în cadrul școlii de toamnă este gratuită.

Doritorii de a participa sunt rugați să completeze formularul de participare și CV disponibile la pe http://nanomedtwin.eu/ro/autumnschool2019 și să le expedieze la adresa adinfo@nanomedtwin.eu.

Termenul limită de completare a formularelor de participare este 10.09.2019.

Școala de vară se va desfășura în limba engleză potrivit programului următor: http://nanomedtwin.eu/sites/default/files/201909/NanoMedTwin_Autumn%20School_draft_programme.pdf

La final toți participanții vor primi certificate de participare.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților