[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premieră la Teatrul Național „Eugene Ionesco”! Drama lui Adolf Hitler în ultimele sale zile de viață reflectată în cadrul spectacolului „Adi”
21 Ianuarie

Astăzi, 21 ianuarie, la Teatrul Național „Eugene Ionesco” are loc premiera spectacolului „Adi”. Piesa reflectă drama lui Adolf Hitler în ultimele sale zile de viață, transmite CURENTUL.

Acțiunea se desfășoară în Germania, între anii 1933 – 1945. Un șir de factori, evenimente și idei creează personalitatea lui Adolf Hitler, transformându-l în figura care a declanşat al Doilea Război Mondial și a înfăptuit exterminarea etniilor în masă. În ultimele zile de război, retras în buncărul personal, își joacă actul final în totală intimitate. Obsedat încă de „complexul oedipian”, care i-a întunecat copilăria, poartă un dialog cu mama lui, unica fiinţă care a avut încredere în steaua lui și care îl alinta Adi. Fără nici o remușcare sau căință, nu realizează dezastrul pe care îl trăiește, nu-l sperie apropierea înfrângerii Germaniei sau apropierea propriului sfârşit, ci continuă să fie fascinat de propriul destin.

Monodrama este realizată de Constantin Cheianu, în regia Diandrei Gherghel. Distribuția: Anatol Guzic.

Spectacolul poate fi privit în sala studio a Teatrului Național „Eugene Ionesco”, la ora 18:30. Prețul biletelor variază între 100-120 lei.

Menționăm că evenimentul se desfășoară în cadrul stagiuni XXX, cu prilejul celor 30 de ani de activitate a instituției.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților