[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premieră în R. Moldova: Studii la Masterat în domeniul „Dreptul și Gestiunea Viței – de – vie”. Când încep lecțiile și ce ajutor oferă Franța
5 Aprilie

Vicepreședintele Consiliului Rectorilor din Republica Moldova și rectorul Universității de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere”, profesorul universitar Gheorghe Avornic a întreprins în luna martie curent o vizită de lucru în Franța la Universitatea Bordeaux Montesquieu IV și la Universitatea Publică din Navarra, Spania , informează CURENTUL.

Contactat de reporterul nostru, Gheorghe Avornic a declarat că în cadrul acestei vizite a fost semnat un contract de colaborare pentru un nou proiect.

„După o colaborare de 6 ani la Universitatea de Stat din Moldova cu Universitatea din Bordeaux, am inițiat un program de colaborare în cadrul unui proiect mai vechi de masterat „Dreptul și Gestiunea Viței – de – vie”. Am obținut acreditarea din partea francezilor, am primit bazele materiale și literatura necesară . La etapa actuală pregătim pachetul de documente necesar pentru a putea obține acreditarea și în Republica Moldova”, spune Avornic.

Profesorul universitar a declarat că dacă va reuși să obțină acreditarea deplină pentru proiectul de masterat „Dreptul vinului și al Viței – de – vie”, în parteneriat cu două universități din Republica Moldova și două din afară, studiile vor putea începe la finele anului 2020.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților