[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premieră în R.Moldova! Festivalul „Generația Tineretului”, sub patronajul Președintelui, va avea loc la Chișinău
10 Iulie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, după ședința cu membrii Comitetului organizatoric național al Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților – SOCI 2017, că din R. Moldova vor participa 400 de tineri la acest festival, transmite CURENTUL.

„Am avut discuții cu mai multe organizații de tineret. La Festivalul din Soci vor participa peste 148 de țări și peste 120 de mii de tineri. R. Moldova a primit invitația de a participa cu un număr de 400 de tineri – 300 de pe malul drept al Nistrului și 100 cel stâng. Acest eveniment se va face sub patronajul Președintelui. Vom face tot posibilul să acoperim cheltuielile de transport”, a spus Președintele.

Totodată, Igor Dodon a anunțat că, săptămâna viitoare, 100 cei mai buni tineri care au obținut rezultate bune la absolvirea liceelor vor primi diplome din partea Președintelui. „Vor primi diplome și propuneri la promovarea diferitor etape de studii. Vom oferi această posibilitate să meargă să facă studii și în afara țării, în special – în Federația Rusă”, a precizat șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon a precizat că, în premieră, va fi organizat Festivalul „Generația Tineretului”, sub patronajul Președintelui.

„Pe 18 iulie vom organiza acest festival, care va continua pe parcursul anilor. Se va organiza un concert în Piața Marii Adunări Naționale cu participarea artiștilor cunoscuți din Est și Vest: Randi, A-Studio, etc..”, a spus Igor Dodon.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților