[ X ]
[ X ]
[ X ]
PREMIERĂ: ASEM a lansat un program de masterat dedicat jurnaliștilor care vor să scrie despre economie! Află care e taxa anuală!
27 Iulie

Academia de Studii Economice din Moldova a lansat programul de masterat „Comunicare și jurnalism economic”, cu sprijinul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova (MSRP), în parteneriat cu Clubul Presei Economice din Moldova, transmite CURENTUL.

Programul de masterat a fost lansat cu scopul de a susține presa economică din Republica Moldova, de a identifica cele mai bune soluții și abordări pentru dezvoltarea durabilă a presei economice, formarea profesioniștilor cu educație academică în acest domeniu.

Contactată de reporterul nostru, Angela Casian, directorul Școlii masterale a ASEM, a spus că ideea lansării Programului de masterat în comunicare și jurnalism economic a fost propusă mai devreme, iar, recent, aceasta a fost revizuită și dezvoltată cu suportul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova în cooperare cu Clubul Presei Economice din Moldova.

„Acest program de masterat este destinat atât pentru absolvenții facultăților de economie sau jurnalism și comunicare (studii licență, 3 ani), cât și pentru cei care au absolvit alte facultăți sau sunt profesioniști care-și doresc această specializare. În primul an de studii masteranzii beneficiază de o reducere de 50% pentru taxele de studii –  4600 lei din totalul plății de 9000 lei”, a spus Angela Casian.

Studiile presupun prelegeri cu specialiști din domeniu, inclusiv prelegeri ținute de doi conferențiari/jurnaliști din România, iar programul de stagiere va fi în cadrul instituțiilor de presă economică. Fiecare masterand va avea parte de mentorat pentru elaborarea materialelor de presă, iar, pe parcursul studiilor în calitate de masteranzi, beneficiarii vor avea statut de membru stagiar al Clubului Presei Economice.

Potrivit directorului Școlii masterale a ASEM studiile vor începe la 1 octombrie 2019. Mai multe detalii despre planul procesului de studii și disciplinele obligatorii aflați aici.

Mihaela Grosu

 

Inapoi la arhiva noutaților