[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pregătiri de iarnă! Cum vor fi încălzite cele peste 1600 de păsări și animale de la Grădina ZOO din Chișinău
11 Octombrie

La Grădina Zoologică din Chișinău au început pregătirile pentru perioada rece a anului. Cele 1 600 de păsări și animale din cele 148 de specii vor beneficia de un tratament special ca să facă față temperaturilor scăzute în sezonul rece, transmite CURENTUL.

Astfel, în zilele ce urmează, angajații Grădinii Zoologice vor lucra intens ca să creeze condițiile necesare pentru fiecare specie în parte astfel încât animalele să nu aibă de suferit în timpul viscolului şi zăpezii din timpul iernii.

Contactată de reporterul nostru, șefa Direcției relații publice, Olga Iuzvac, a spus că majoritatea animalelor care sunt pe teritoriul Grădinii Zoologice au toleranţă temperaturile scăzute, dar există şi o serie de specii, printre care și păsări care au nevoie de confort termic în timpul iernii, mai multă mâncare și un surplus caloric.

„Zilele acestea au început primele amenajări în încăperile speciale pentru animale, în volierele de iarnă a fost așternut fân și rumeguș. Pentru lebede, gâşte şi raţe am pregătit un adăpost mai mare, cu multe paie, aşa ca atunci când va veni frigul fiecare să intre în adăpost. Pentru speciile mai exotice precum maimuțele și șerpii, cocorii, papagalii pregătim încăperile dotate cu becuri infraroșii care emană căldură și sisteme de ventilare”, a spus Olga Iuzvac.

Potrivit șefei Direcției relații publice odată cu scăderea temperaturii în ultima săptămână unele specii de animale au început să se pregătească pentru perioada de hibernare. Chiar dacă unele animale precum leopardul, cangurul, cămilele, caprele provin dintr-o zonă cu climă mai călduroasă acestea fac față frigului. O îngrijire mai mare necesită speciile mai sensibile. Cei mai rezistenți sunt urșii, aceștia cad în hibernare și se trezesc atunci când este cald, dar oricum vor fi plasați într-o încăpere cu paie și rumeguș, unde trebuie să fie întuneric și să nu fie curent.

„De asemenea a fost făcute modificări în meniu. Astfel, toate animalele primesc de zilele acestea hrană mult mai abundentă, deoarece au nevoie de calorii pentru a înfrunta frigul ce urmează să vină. În special a fost dublată porția de mâncare pentru urși, aceștia consumă mai multă carne, pește și conserve până vor intra în hibernare. La fel încă din vară am pregătit provizii de diferite pomușoare și fructe preferate atât de păsări cât și de animale. Pentru copitate am adunat mături din frunze de nuc și de mesteacăn care iarna servesc drept sursă de proteine”, a spus Olga Iuzvac.

Grădina Zoologică din Chișinău poate fi vizitată pe parcursul întregului an. De la 1 noiembrie vizitatorii vor putea admira animalele în intervalul orelor 8.00-20.00. Taxa de intrare pentru maturi va fi de 25 de lei, pentru elevi, studenți și pensionari de 5 lei, iar pentru copii de până la 7 ani este gratis.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților