[ X ]
[ X ]
[ X ]
Precizările SIS privind operațiunea desfășurată azi dimineața: 7 persoane au fost expulzate din țară
6 Septembrie

Șapte cetățeni străini, suspectați de legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări, au fost declaraţi indezirabili de către organele competente şi expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova, urmare a operațiunii desfășurate astăzi de SIS, transmite CURENTUL.

Acțiunile cetățenilor au fost supuse monitorizării o perioadă și, după ce s-a confirmat existența riscului la adresa securității naționale, a fost luată decizia ca persoanele respective să părăsească imediat teritoriul Republicii Moldova.

În operațiunea complexă pe linia prevenirii amenințărilor la adresa securității naționale, desfășurată concomitent în mai multe localități din țară, a fost antrenat Centrul Antiterorist al SIS.

SIS a colaborat în acest caz cu serviciile speciale din alte state.

SIS precizează că niciuna dintre cele 7 persoane, declarate indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova, nu au fost reţinute, dar au fost expulzate din ţară.

Informaţia precum că printre cei 7 cetăţeni străini ar fi fost reţinut şi un minor este una falsă.

În acelaşi timp, SIS reiterează faptul că la fel ca în alte cazuri, inclusiv recente, atunci când cetățenii altor state au fost declarați indezirabili, de către autorităţile abilitate, în prealabil, au fost făcute evaluări minuțioase, iar deciziile luate au avut ca scop asigurarea securității naţionale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților