[ X ]
[ X ]
[ X ]
Precizările Moldovatransgaz: Gazele naturale livrate pentru consumatorii malului stâng al Nistrului nu pot fi vândute malului drept
1 Iunie

Cei 5 furnizori alternativi care importă gaze naturale pentru consumatorii Republicii Moldova și care sunt activi pe piața gazelor naturale din țară, nu livrează prin regiunea transnistreană (PI Grebenyky). Precizările au fost făcute de către „Moldovatransgaz” SRL, în contextul informației apărute în spațiul mediatic.

Potrivit comunicatului de presă al companiei, importul de gaze are loc pe direcția România-Moldova (PI Ungheni/Tohatin) și Ukraina-Moldova (PI Oleksiivka), înconjurând regiunea transnistreană.

”Prin urmare, gazele naturale livrate pentru consumatorii malului stâng al Nistrului, nu pot fi cumpărate și vândute pentru consumatorii malului drept. Acest fapt este confirmat prin Contractele încheiate între „Moldovatransgaz” SRL și furnizori, în care sunt stipulate punctele de interconectare prin care sunt livrate gazele naturale în R. Moldova și nominalizările (cererile) parvenite de la acești furnizori în adresa „Moldovatransgaz” SRL”, se mai spune în declarația companiei.

Inapoi la arhiva noutaților