[ X ]
[ X ]
[ X ]
Precizările ministrului Popovici în legătură cu reținerile salariale ale angajaților din instituțiile teatral – concertistice
27 Ianuarie

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a fost sesizat de mai mulți angajați din instituțiile teatral-concertistice din subordinea MECC, în legătură cu reținerea salariului, transmite CURENTUL.

În acest context ministrul a menționat că în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 5 din 18/2019 „Cu privire la organizarea și funcționarea unor instituții publice teatrale și concertistice”, mijloacele financiare de la bugetul de stat se transferă în conturile instituțiilor deschise în cont unic Trezorerial.

„Respectiv, în contextul finalizării procedurii de reorganizare a instituțiilor teatral-concertistice, fiecare instituție era obligată să deschidă conturi privind deservirea instituției publice la autogestiune prin sistemul trezorerial al Ministerului Finanțelor.

Deschiderea conturilor trezoreriale se efectuează în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Finanțelor nr. 215/2015. Pentru a nu crea dificultăți în activitatea instituțiilor, ministerul a solicitat deschiderea conturilor trezoreriale pentru recepționarea alocațiilor/subvențiilor de la bugetul de stat în termeni cât mai restrânși”, menționează Corneliu Popovici.

Astfel, instituțiile care au prezentat conturile trezoreriale vor recepționa alocațiile de la bugetul de stat până marți, 28 ianuarie:

– Instituția publică „Teatrul Național de Operă şi Balet „Maria Bieșu”;
– Instituția publică „Teatrul Național „Mihai Eminescu”;
– Instituția publică „Teatrul Republican „Luceafărul”;
– Instituția publică „Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”;
– Instituția publică „Sala cu Orgă”.

Instituțiile care încă nu s-au conformat prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 5 din 18.01.2019, vor fi convocate astăzi, 27 ianuarie 2020, pentru a discuta cauzele și dificultățile întâmpinate.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților